Årskrönika 2010 och en önskning inför 2011

2010 närmar sig slutet och snart är det 2011, det här året har verkligen gått fort. Som vanligt har det varit både upp och ner, men tyvärr mest ner. Här i bloggen kommer jag bara att skriva om hundåret, hur året varit för oss privat behåller vi för oss själva. Tävlingsmässigt har det varit ett väldigt lugnt år med endast 4 utställningar som alla resulterat i förstapris och även Tinas första ck!


Januari
x Bestämmer mig för en hane till Tina.


Februari
x Vi åker på "minisemester" till Linköping och Tina ställs ut i Mjölby (SSRK) med 1:a pris och 3 i konkurrensen. Domare: Christina Daniels
x Tina paras med Lelica's No Reply.


Mars
x Kenneln 1 år
x Bea klipps ner.


April
x Hemi födds!


Maj
x Hemi somnar in, 6 dagar gammal.
x Bea blir biten av en huggorm. Får serum och blir inlagd på Albano en natt.


Juni
x Bea fyller 5 och Tina 4 år.


Juli
x Tina ställs ut i Köping (SKK) med 1:a pris och 4 i konkurrensen. Domare: Blaz Kavcic, Slovenien


Augusti
-


September
x Tina blir ögonlyst med resultatet ua.
x
Vi åker på "minisemester" till Jönköping och Tina ställs ut i Gränna (SSRK) med 1:a pris, 2 i konkurrensen och CK! Domare: Theres Schmidt, Schweiz
x Tina ställs ut i Köping (SSRK) med 1:a pris. Domare: Jan-Erik Ek


Oktober
x Zelma fyller 8 år


November
-


December
-


Nu är det inte många timmar kvar innan 2010 är slut och 2011 tar över. Har egentligen bara en önskan på det kommande året, ja om man bortser från att jag hoppas att vi alla håller oss friska och skadefria, och det är en valpkull efter Tina. Hon kommer att paras vid nästa löp som troligen blir i början på februari och jag hoppas hoppas hoppas verkligen att det blir en lagom stor kull med friska, krya små sötnosar med trevlig exteriör och mentalitet. Får man önska sig något mer önskar jag givetvis ett lyckat tävlingsår om vi kommer ut på någon tävlingsbana.


Mår äntligen lite bättre


Jag sov på soffan inatt och när jag vaknade till så hade Zelma smygit upp. Ajabaja!
 
 
Idag känner jag mig äntligen lite bättre. Tror febern är borta men näsan rinner och så fort jag anstränger mig minsta lilla så får jag hostatacker så det känns som om jag ska hosta upp ena lungan. 
 
 
Igår var vi till Uppsala en snabbis. Var och klämde och undersökte en kickspark, men det var fel färg och dessutom var den enda som fanns kvar redan reserverad. Jag ska fundera lite på om jag ska köpa en eller inte. Dom verkar väldigt smidiga och roliga, men det är ändå bara en "leksak" som bara kan användas på vintern. Butiken skulle få hem nya i början på januari, men köper jag så beställer jag nog direkt från leverantören.

 

När vi ändå var i Uppsala passade vi på att hämta ett paket från DHL som skulle till oss. Dom skulle inte till Hallsta förän tidigast på måndag så vi passade på att hämta det själva. Köpte även två säckar hundmat för nästan ingenting. Med uppfödarrabatten och "julklappen" från Royal Canin så blev det väldigt billigt. Kanon! Hunmaten är ändå en ganska stor utgift i hunderiet. Vi bytte från Purina Pro Plan till Royal Canin för några månader sen. Purina höjde priset på sina säckar i somras och samtidigt minskade dom säckarnas innehåll. Kontaktade Purina via mailen och fick ett väldigt konstigt svar, lite som "har du stora men små fötter". Jag var inte helt nöjd med fodret då dom bytt recept (?) vilket resulterade i konstiga pälsar, så jag bestämde mig för att byta foder helt. Ska inte sticka under stolen med att Royal Canins uppfödarrabatt är väldigt bra och det var lite det som fick mig att testa dom igen. Nu är pälsarna jättefina och alla tre äter jättebra. Till och med Zelma som alltid varit svår att få i mat, älskar det. Hon säger till och med till själv om man skulle råka missa mattiden med någon minut, och det är guld värt. Alla tre har jättefint hull och verkar må kanon.

 

Nej, nu är det dags att försöka städa lite. Det är inte mycket som blivit gjort här hemma när jag legat nerbäddad så det finns att göra :( Ska försöka skriva en återblick över 2010 och en vad jag har för förhoppningar på 2011 lite senare idag så kika in lite senare.


Fortfarande sjuk och upprörda känslor

Är fortfarande sjuk. Näsan rinner, halsen och huvudet gör ont och febern kommer och går. Urk! Missbrukar Kan Jang, nässpray och Ipren för fullt i hopp om att jag ska må bättre. Snälla J tog med sig tjejerna på en promenad idag så jag kunde ligga hemma och vila. Tack! 
 

 
Vid 4 tiden imorse gav jag upp försöket att sova och gick och la mig på soffan istället. Katten Loppan följde troget med och la sig vid mina ben och sov. Vid 6 tiden försvann han in på toaletten och jag hörde att han var på lådan... sen lät det konstgt. Var trött och yr på grund av febern så jag somnade om. När jag vaknade till någon timme senare så såg jag vad han hade gjort. Han hade tagit ut sina aggressioner på den stackars toarullen. Han gör det några gånger per år och när han är klar så är han glad och som vanligt igen. Normal? Nej knappast, men vem sjutton är normal idag?
 

Snörvel, snörvel

 

 
Nässpray, näsdukar, skolkritor... tja, bilden här ovan sammanfattar min dag ganska bra. Har legat i soffan inlindad i två filtar i stort sett hela dagen och nyst och snörvlat. Kände av halsen imorse, sen började näsan rinna och nu känns det som om febern inte är så långt borta. Typiskt! Jag som hade tänkt att vi skulle åka till Uppsala och klämma och känna på en Kickspark imorgon :(
 
Dagens promenad blev bara till postlådan. Tjejerna blev rejält besvikna när vi vände redan där, men jag orkade inte längre. Zelma blev lite gladare igen när hon fick gå lös på vägen hem. Det är ganska riskfritt att släppa henne nu, inte ens Bea trotsar snövallarna nu för sina flumexpeditioner.

Tips - Gratis hundtidning


 
 
Tänkte tipsa om en e-tidning som är gratis att läsa. Tidningen heter "Hundens Värld" och så här skriver dom själva om sin tidning
 

Välkommen till Hundens Värld! Vår ambition är att skapa en bra och intressant tidning helt gratis, till Sveriges alla hundägare. Vi hoppas få inspirera er till ett liv i hundens värld, där livet fylls av lek och fantastiska dofter och avtryck. Att ha hund kan vara en livsstil, som ger såväl hund som ägare många härliga upplevelser, glada skratt och dessutom en mer hälsosam livsstil. Livet med hund gör oss friskare, lyckligare och mindre stressade. Med alla de fördelarna är det inte mer än rätt att hunden hamnar i centrum i en tidning som i sin tur kan hamna i din inkorg, bara du anmäler dig för en prenumeration. Vi hoppas att just du får många läsvärda stunder, tips och råd som kan hjälpa dig med träning eller om hundens hälsa och att du hittar något i denna tidning som du inte hittar i andra hundtidningar.
 
 
Tidningen hittar du på hemsidan http://www.hundensvarld.se där du även kan fylla i din mailadress och börja prenumerera på tidningen.


Beställt en komplett ruta

Nu har jag äntligen beställt en komplett ruta från Jami Tycker den verkar vara himla smart.
 

Bilden är lånad från Jamis hemsida

Min lilla sötnos

Mådde inge bra inatt och istället för att ligga och vända och vrida på mig i sängen så tog jag med mig täcket och la mig på soffan. Då kommer min söta Bea med leksaken hon fick i julklapp, la den brevid mig, tittade på mig och så gick hon. Är hon inte för söt min Beabus ♥
 

Älskar dig min lilla flumbulle ♥ ♥ ♥

 

Mat till småfåglarna

Idag blev det en lugn dag. Var till Norrtälje och köpte en säck solrosfrön och massa nötter till småfåglarna. Det går åt mycket mat till dom små krabaterna den här vintern. I år får dom solrosfrön, nötter och kockosnötter. Ett år testade jag med viltfågelblandning, men dom kastade bort allt utom solrosfröna, så nu köper jag bara solrosfrön. Det är inte direkt billigt med fågelmat, men självklart ska vi hjälpa dom små krabaterna med lite mat. 
 
 
Tjejerna fick följa med och det var längesen dom fick åka bil. Till och med Zelma, som inte tycker om att åka bil, var nöjd över att få följa med. 
 
 

 
När vi kom hem blev det en promenad. Nu under jul har det slarvats en hel del med promenaderna, dom har oftast blivit kortare än dom borde, men nu ska jag ta tag i det igen. Både tjejerna och jag saknar nog våra längre promenader men det är svårt att hinna när J är hemma på dagen och det är massa annat som ska göras, och det blir inte bättre av att det blir mörkt vid 15 tiden. 
 


Tips - slitstark hundleksak

Precis som dom flesta affärerna så har även Hööks mellandagsrea just nu. I år rear dom bland annat ut "Krokodilen"
 

Hundleksak Krokodil
Stoppad i nylonförstärkt fleece för att tåla bus och lek. Längd 48 cm.
Ordinarie pris: 129 kr
Nu: 64 kr. 
 
Konsumentgranskad av Zelma och hon är mycket nöjd med hållbarheten. Trots flera försök till "operation" så har krokodilen överlevt. Det enda hon saknar är pip eller annat ljud
 
Betyg:      av 5 möjliga.


Julen är över




 
Så var julen över för den här gången. Som vanligt blir det ett väldans farande hit och dit, men det är roligt att träffa släkten. I år var vi bara med en snabbis på jullunchen för att sen åka hem till tjejerna och gå en promenad mod grytet. Det har varit så kallt ute i några dagar att det inte har varit någon idé att gå med tjejerna. Julafton var det lagom kallt och det snöade stora fina flingor, myyys! Vi hann precis hem till Kalle och hans vänner och efter det var det bara att sätta sig i bilen igen och åka till Norrtälje och mina föräldrar. Efter julklappsutdelningen bar det av hemåt igen. Tjejerna fick mat och sen sina julklappar från Norrtälje.

 

Imorse efter frukosten fick dom julklapparna från oss, nämligen dom långa tuggbenen jag köpte på mässan. Eftersom att dom blir väldigt törstiga av tuggbenen så kändes det dumt att ge dom benen redan igår kväll. Hela dagen har det knaprats på ben här. Det ända avbrott dom gjort var när vi var på en promenad, sen har dm legat utspridda i huset och knaprat. Härligt med uppskattade julklappar.

 
 

Annars har det varit en väldigt lugn dag idag, har känt mig trött och orkeslös så stor del av dagen har spenderats i soffan. J jobbar kväll och kommer hem sent ikväll, tänkte ta med mig tjejerna och gå och möta honom när han slutar.  Hoppas jag känner mig piggare imorgon. Funderar lite på om jag ska köpa en spark, eller ännu heldre en kickspark men dom kostar lite mer. Får se vart det hela slutar.

 

 


God Jul

 
Vet inte om jag kommer hinna blogga något imorgon, så jag önskar alla en riktigt
God Jul
redan nu. Ska ni ut på vägarna så ta det försiktigt!
 
Kram Millan med flock


Skor?

Stackars Zelma lider verkligen i den här kylan. Det är ingen idé att gå någon promenad för hon får köldkramp i tassarna så fort hon kommer utanför dörren :( Funderar på om jag ska köpa skor till henne. Inga rosa "Fifi" skor, utan riktiga hundskor för hundar som behöver skor för att skydda tasarna. Har tittar runt lite på olika sorter. Får se om vi kommer iväg i mellandagarna och kikar på skor. 
 

 
Någon som har tips på skor som sitter bra och skyddar tassarna mot kylan? 
 
Springrarna har inte alls samma problem. Visst får dom käldkramp ibland i den här kylan, men inte alls lika ofta som Zelma.

GRATTIS!

Hipp hurra på vårat "mumintrolls" födelsedag! Älskar dig hjärtat!
 

Det rullar på

Det har blivit varmare ute och nu är det "bara" 16 minus vilket innebär att vi kan starta luftvärmepumpen igen. Gissa om jag var glad att vi hade våran kära pelletskamin igår när det var för kallt för luftvärmepumpen. Vi hade runt 21 grader i vardagsrummet och runt 19 i sovrummet. Känndes helt okej med tanke på att det var mer än 26 minus stundvis igår.
 
 
Nu har jag betalat månadens räkningsskörd och om en stund ska jag ta bussen in till Hallsta för att göra några ärenden och handla det sista. Undrar hur mycket folk det är ute idag?

En blick säger mer än tusen ord


 

 
 
En bild säger mer än tusen ord sägs det, men jag tycker allt att Zelmas blick när vi gick ut idag sa mer än tusen ord. 21 minus... i solen! Zelma hade dubbla täcken och sin mössa, men vad hjälpte det? Köldkramp i tassarna gjorde att vi bara gick och hämtade posten. Stackars Zelma hade nog heldre legat inne i bädden. Kanske är dags att invistera i en ordentlig overall till henne. Och skor.
 
Springrarna däremot skuttade glatt runt, även dom fick ha täcke på sig idag. Dom fick köldkramp någon gång, men med hjälp av mattes varma hand så var det snart bra igen och dom skuttade glatt vidare. Mina älskade tokhundar ♥
 
 
Håller på och fotar dagens efit-bilder. Dom kommer upp i galleriet senare idag.

 

Somnade på soffan


Zelma fick gå lös sista biten hem idag vilket var väldigt uppskattat

 
Det blir inte alltid som man tänkt sig. Efter promenaden med tjejerna och lite lunch i magen så däckade jag i soffan. Var så otroligt trött så fort jag la mig i soffan så sov jag. Märkte inte ens att J satt och pratade i telefonen brevid eller att han gick efter en stund. Vaknade igen först vid 17.30 tror jag det var.

 

Nu är i alla fall årets julskinka klar, hundarna har fått mat, disken är diskad, Loppans låda städad, en maskin tvätt är startad och det är dammsuget. Hade hoppats att jag skulle orka med mer idag, men det får bli en annan dag för nu ska jag ta en välbehövlig dusch sen blir det sängen. Imorgon är det efit och jag tänkte vara med. Har redan börjat skriva på morgondagens "att-göra-lista". Ingen rast och ingen ro här inte.

Natti natt


Klara... färdiga... julledig!

Då var årets sista jobbpass avklarat. Brukaren och jag var iväg till Stockholm och gick på julkonsert på cirkus med Sanna Nielsen, Shirley Clamp, Sonja Aldén, Björn Kjellman, Brandur Enni och gästartisten Måns Zelmerlöw. Efteråt åt vi en god middag, med andra ord en helmysig kväll.

 

Kom nyss hem efter att ha "liftat" från Norrtälje. Tjejerna fick sovmorgon en timme och verkar vara nöjda ändå. Ute faller snön ner och vi ska straxt ge oss ut på promenad. Sen ska julskinkan fixas, det ska tvättas och städas. Med andra ord en helt vanlig dag.

 

P.S Imorgon är det efit igen :)


NEEEJ!

När jag äntligen hittat en blogg jag gillar och kommit fram till att jag kan leva med reklamen mellan inläggen, så lägger dom in en stor ful reklam bloffa längst ner på sidan. Nej, nej nej neeeeeeeeeeeeeeeeeej!  Får se om det är något tillfälligt eller om den ska vara kvar.

Vill du ha en hundmössa?


 
Zelmas snygga mössa är stickad av min duktiga svärmor och hon hälsar glatt att hon gärna stickar fler hundmössor. Man får självklart välja mått, färg/färger och eventuella mönster. Priset är i princip bara materialkostnad och frakten.
 
Är du intresserad av en hundmössa lämna ett meddelande här i bloggen (glöm inte att lämna mailadress) eller skicka ett mail till mig på [email protected] så vidarebefodrar jag det till svärmor.


När det är kallt...

... är det viktigt att klä på sig ordentligt. I alla fall om man är en fryslort som heter Zelma. Idag var det peremiär för nya mössan och hon verkar gilla den. Den måste dock ändras lite så den sitter ännu bättre. Ska prata med svärmor om mina önskningar. 
 
 

 
 

 
 
Springrarna bryr sig inte om snö och kyla utan skuttar glatt på ändå. Och oj vad roligt dom hade i snön imorse! Mina älsklingar ♥
 

Stockholm Hundmässa 2010

*gäspa* Jösses vad trött jag är idag. Låg i sängen imorse och undrade om jag skulle orka gå upp idag, men det är lika bra att bita ihop och gå upp. Min automatiska väckarklocka (läs Zelma, Bea och Tina) tillåter inte mer än en, max två snoozningar. Inatt har det kommit massor med härlig pudersnö och det snöar fortfarande, myyyys! Planen för idag är en promenad med tjejerna, annars blir det förhoppningsvis ganska lugnt.

 
 


Det är jobbigt att vara "monterhund" Tur att man har en skön soffa att vila i

 
Igår var jag till hundmässan med min brukare. Vi hälsade på Farbror Frost och Snöflickan, tittade på freestyle, åt god mat, hälsade på massor med hundar och shoppade. Tyvärr tappade jag humöret på en del folk när vi stod i kön till Farbror Frost och Snöflickan. Kön var ganska lång och min brukare är ganska liten och sitter i rullstol, vilket verkar få folk att tro att hon är ett hopphinder när dom inte orkar gå runt kön. Ställde mig brevid rullstolen för att blockera upp men folk fortsatte att hoppa/tränga sig förbi. Till slut blev jag arg och röt i åt folk. Fasen har ni ingen skam i kroppen?! Min brukare är en levande människa med känsel. Det gör ont varje gång ni "råkar" snubbla på hennes fötter eller rullstol. Skärpning gott folk! 

 
 
Shoppande blev det självklart, men inte alls så mycket som jag hade tänkt. Med mig hem fick jag

 
- 6 st fällar.
- 3 paket Markies och 2 påsar Frolic.
- 3 långa tuggben. 
 
 
Hade kunnat få med mig mycket mer, men när vi kom till dom som sålde fällarna så tog den storlek jag skulle ha precis slut. Frågade när det skulle koma nya och killen svarade att dom var på väg så ca 5 minuter. Bestämde mig för att vänta. Tiden gick och efter 20 minuter gav jag upp och gick vidare eftersom att vi hade en taxitid att passa och vi ville hinna titta på lite annat också. Gick en snabbis till några andra montrar och gick sen tillbaka till fällförsäljaren som just fått in rätt fällar... Så deras 5 minuter var i själva verket ca 30 minuter. I övrigt är jag nöjd med mässan och min brukare, som fick en gossedjurshund av Farbror Frost och Snöflickan och fick se dansande hundar, var överlycklig.


Hundmässan i helgen

I helgen är det dags för Stockholms hundmässa, äntligen! Planen är att jag och brukaren ska åka in imorgon lördag och titta på hundar, freestyle, shoppa och hälsa på Farbror frost och Snöflickan.  Om vi inte åker in i morgon åker nog J och jag in på söndag. Han sa tidigare idag att han vill åka vilket känns väldigt roligt. Tror han, precis som Tina och jag, saknar våra små äventyr och minisemestrar.

 

På mässan ska det självklar shoppas. Det som står på shoppinglistan just nu är
- Nattkex, Markies
- Lunchsnask, Dentastix
- Tuggben, modell långa.
- Fällar, går alltid åt.
- Eventuellt en Lazy Bone canvasbur. Den jag har idag var tänkt för minst två springrar men nu har Tina den själv. Är lite väl stor för en hund.

 
Sen blir det oftast lite impuls-shopping också :)


Paket x 3

Idag kom det tre roliga paket med posten. Eller egentligen bara ett, för dom andra två kom med Citymail igår eftermiddag någon gång.



 

Paket 1 var från DOGArtist och innehöll det svarta croco-set jag vann i Tidningen Hundsport. Då storleken jag beställde inte fanns på lagret så fick jag vänta lite till dom sytt upp ett. Halsbandet och kopplet är jättefina och jag är helnöjd! Det bästa av allt är att det passar både Zelma och Tina så dom får turas om att ha det vid "finare" tillfällen. Hoppas att vädret är bättre imorgon så kommer bilder då. Så tråkigt med bilder tagna inomhus utan bra bakgrunder.
 
 

 

Paket 2 innehöll min personliga almanacka jag beställde för ett tag sen. Bilden på framsidan blev lite mörk, annars är jag helnöjd.

 
 

Paket 3 var från min snälla svärmor. För ett tag sen så hittade jag en sida på internet med en tjej som stickade mössor till hundar. Zelma är en riktig fryslort och har känsliga öron som hon ofta har problem med så jag frågade svärmor, som är riktigt duktig på att sticka, om hon kunde sticka en mössa till Zelma. Vi tog mått och sa att färg spelar ingen roll så länge den inte blir rosa. Idag kom mössan med posten och den är så fin! Den passar perfekt och kommer bli kanon om det blir kallare igen. Zelma tackar så mycket för mössan!
 
 

 

 

 
 

 


En trevlig kväll i Stockholm

Igår åkte J och jag buss till Stockholm. Vi började med att äta mongolian barbeque buffe på King Tan. Gott, gott gott! Tokigt mätta tog vi en promenad bort till Intiman för att se stand upp showen Cristmas Comedy. Den var riktigt bra och vi skrattade så gott som hela tiden, medverkade gjorde Babben Larsson, Felix Herngren, Özz Nûjen, Thomas Järvheden och Patrik "alltså shiiit" Larsson. Eftersom att jag beställde biljetterna redan vid biljettsläppet så hade jag lyckats få biljetter till mitten på rad tre så vi satt nära och bra. Här nedan kommer några bilder jag tog med mobilen. På biljetten stod det att man inte fick fota så jag lämnade kameran hemma, men när vi var där sa dom att man fick fota. Typiskt. Jaja, mobilbilder är bättre än inga alls :)
 


I väntan på att det ska börja...


Babben Larsson 
 

Özz Nûjen, Felix Herngren, Thomas Järvheden och Patrik "alltså shiiit" Larsson

Efter föreställningen tog vi bussen till Norrtälje där vi hade bilen stående i kommunens parkeringsgarage. Det är första gången vi parkerar där och det var vi nästan ensamma om. 3 bilar var det där totalt och ändå är det gratis dom två första timmarna. Sen kostar det 10 kr mellan 6-18 och därefter 5 kr timmen, så det är inte speciellt dyrt. Värme är det också så bilen var varm och skön när vi hämtade den. Vi kom hem straxt före  2 och var rejält trötta. Vi hade en riktigt trevlig kväll och vi har bestämt att vi ska åka till Norra Brunn någon gång.
 

Straxt efter klockan 10 idag kom en kollega till J och lämnade Pepsi som ni kan läsa om i inlägget nedan. Han ska vara här till imorgon förmiddag medan husse och matte är på roligheter inne i Stockholm. Det gick bra att pressentera tjejerna för honom. Var lite nervös eftersom att Zelma kan vara en riktig ragata, men det gick hur bra som helst, Pepsi är en väldigt lugn och orädd herre.

 
I natt är det dags att jobba igen och imorgon ska jag på en föreläsning på eftermiddagen. Funderar på om jag ska åka direkt från jobbet till Norrtälje och julhandla lite, men får se hur jag mår. Känner av halsen och har känt mig lite bubblig hela veckan.


Hundvakt

Idag är vi hundvakt till Pepsi, en 13 år gammal borderterrier herre. 

 

 
Han kommer vara hos oss till imorgon och vi hoppas att han ska trivas. Springrarna går och fjäskar för honom medan Zelma mest ser äcklad ut när han är i närheten. Skönt att dom kommer överens så bra i alla fall. 

Bloggbyte?

Då var det dags igen, Blogtown krånglar. Blir lika irriterad varje gång och nu testar vi en ny blogg ett tag.

RSS 2.0