Massor av skrivlust men ingen tid

Har massor jag vill skriva om, men det är straxt dags att bege sig till jobbet och veckans enda arbetspass. Får se om jag hinner skriva lite imorgon och fixa en dräktighetsblogg på hemsidan :)
 
Natti natt

Nu börjar resan...



Morgonens löpkoll av Tina visade detta :) Nu börjar resan

Dom sista efitbilderna

Nu har dom sista efit-bilderna från igår kommit upp i galleriet :)

Efit 2011.01.29


 
Idag är det efit och dom första bilderna ligger i galleriet.

Trött

 

Första intrycket var "Yäck, en rosa hoj" Men när man tittade närmare så fanns det massa läckra detaljer och jag erkänner, jag blev kär i den. Så läcker!!! Kolla bilderna i galleriet för att se några av detaljerna.

Jobbade natten till igår också. Känner mig oförskämt pigg med tanke på hur lite jag sovit dom senaste dygnen och mycket mer sömn blev det inte inatt då min rygg sa upp sig inatt. Kände av ryggen redan igår och hade på känn att det skulle bli "en sån där" natt och mycket riktigt vaknade jag vid 3 tiden av den hemska smärtan. Gick och satte mig i soffan där jag somnade till sittande en stund. Vaknade till av smärtan som blev ännu värre och till slut kräks jag av smärtan. Efter flera besök på toaletten så somnade jag till slut i soffan vid 5.30. 
 
Igår när jag gick av mitt pass så kom J och hämtade mig och vi åkte till mc mässan. Kameran var med och det finns massa bilder i galleriet. Vi tittade mest på fyrhjulingar och J beställde väskor till sin som skulle komma nästa vecka. Det fanns mycket roligt att titta på och tiden rusade iväg. På vägen hem passade vi på att storhandla och när vi kom hem var i alla fall jag helt tokigt trött med värkande fötter. 
 
Idag ska jag beta av en lååång "att-göra-lista" som växt massor dom senaste dagarna när jag knappt varit hemma. Ska även försöka baka lite gott som vi kan frysa in och så ska det självklart bli en mysig promenad upp till grytet med tjejerna. 


Långpass


Har man jobbat långpass får man unna sig lite snask

Igår började jag jobba klockan 15, och imorse 8.50 gick jag av passet. Det har varit ett roligt och jobbigt pass med alldeles för lite sömn. Nu är det visserligen ganska självförvållat, men när man sitter och pratar så rusar tiden iväg och plötsligt var klockan 4 på morgonen. Hann sova 2 timmar och kände mig ganska pigg ändå när väckningen ringde. 
 
När jag kom hem fick tjejerna frukost sen somnade jag på soffan och vaknade av att J hade kommit hem. Känner mig lite mossig i huvudet, men det beror nog inte bara på på sömnbrist. Ska jobba inatt igen och sen är jag ledig resten av veckan. Har massor jag ska hinna med och förbereda dom kommande dagarna, bland annat blir det ett besök på mc mässan, skoj!
 
J följde med på dagens promenad till grytet. Med oss hade vi även en häst och dess ryttare. Hon hade ingen större kontroll på hästen och fick den inte att gå så länge vi var i närheten, gick vi före så följde den snällt efter.


Snyggt täcke

 


Hundtäcke Fleece Showmaster 
Fästs med kardborre fram och under magen. Elastiska bensnören.
Pris: 89 kr


 
I Hööks vårkatalog hittar man detta täcke som enligt mig är riktigt snyggt! Tyvärr sitter det riktigt dåligt på den lurviga hunden som är modell, men så såg jag att Anna-Carin skaffat ett sånt täcke till sin unghund (risen) och att det sitter riktigt bra på honom. Så det blir till att ta med sig tjejerna till Hööks och prova.

Uppdatering om Bea

 
Nu har tjejerna fått mat. Bea fick risavkok och kyckling vilket åts upp med god aptit, hon till och med slickade skålen efteråt så jag gissar att det var gott och att hon mådde bättre. Nu håller vi tummarna att hon får behålla maten och att magen lugnar sig. Den har i alla fall slutat knorra och bubbla. Hon kommer få risavkok till frukost imorgon och om magen håller sig så får hon vanlig hundmat imorgon kväll.

Stackars Bea


  
 
Stackars Bea mår inge bra idag. Hon har varit lös i magen till och från en vecka ungefär och idag började hon dagen med att kräkas och sen har det blivit många akuta vändor ut på baksidan :( Imorse ville hon inte äta sin frukost så nu har jag kokat risavkok till ikväll, får se om det går ner. 
 
Mitt lilla hjärta, hoppas hon piggnar på sig snart. Just nu har det varit lugnt en stund och hon ligger och snarkar i fåtöljen.

Dumma matte!


 

Vit hund med svarta prickar och en "piratlapp" har ledsnat på mattes alla tråkiga förbud och undrar om någon annan vill älska henne ett tag? Är expert på att "operera" mjukisdjur, bäddar och soffor. Sover gärna i sängen och fäller givetvis massor med päls som "syr" in sig i kläder! Hoppar själv upp på bänkar och bord för att förse sig med godheter som matte "glömt" bjuda henne på. Kan pipa oavbrutet i ett x antal timmar om hon är missnöjd med något, så du vet direkt om du lyckats med att roa henne tillräckligt. Bjuder mer än gärna på en tungkyss eller två.

 

Älskar långa promenader, men fryser lätt och vill ha täcke. Dagar med regn, för mycket snö eller kallare än 20 minus spenderas helst inne under täcket. Kissa kan man göra nästa dag då det förhoppningsvis är bättre väder. Är expert på att skada sig då hon gör saker först och tänker sen, men vad gör det? Personalen på Albano och Ultuna älskar henne.

 

Har försökt "fostra" matte i över 8 år, men har nu "kört fast" i våran träning. Matte kan vara extremt tjuskallig och "balla ur" för mindre "bus". Är väldigt kräsen med maten och varierar ofta. Favoritmat är fläskfilé och morötter, men även pizza går ner. Kan ibland "offra" sig och äta lite hundmat. Gillar inte popcorn och lättsaltade chips, men ostbågar och dillchips går bra. Stulen mat är oftast god.

 

Är enligt henne själv världens finaste och bästa hund. Visst är vingarna svarta och glorian hänger för det mesta på sné, men vem sjutton är perfekt?


Söndag förmiddag

Har jobbat, ätit frukost, startat första maskinen med tvätt... och landat i soffan. "Ska bara..." innan jag och tjejerna tar dagens promenad upp till grytet. Solen kämpar med att visa sig och det är 9 minus ute.
 


Mina tre otrimmade ♥-an

Har en del saker jag borde hinna göra idag, men får se hur mycket som blir gjort. Bland annat behöver tjejerna trimmas då dom är rejält lurviga alla tre. När jag ställde ut Tina så blev alla tre trimmade med jämna mellanrum, men nu när vi har lite paus från utställningsringen har även trimmandet tagit paus...

Hörbarhet etta, högre

 
Ja, idag uppfattade springrarna mig väldigt dåligt på promenaden. Bea har varit lite väl mycket "flum" sista dagarna, men idag var Tina likadan. Är de det kommande löpet som börjat spöka med hörseln redan?! Tur att husse är ledig i helgen så han kan följa med på promenaden och hålla i Zelma. Det är betyligt lättare att slänga sig efter en springer som inte lyssnar om man inte ska "släpa" runt på en Zelma samtidigt. 
 
 
På promenaden blev vi stoppade av sopbilen som kom åkande och killen som körde vevade ner sidorutan och tyckte jag hade fina hundar. Han hade tre springrar hemma och tyckte precis osm jag att det var en underbar ras som passar till allt. 
 


En chans på miljonen

 

 
Ja, vem var det egentligen som vann tävlingen på Romford Stadium i London? Den som är vaksam ser att hund nummer 5 har tassen över mållinjen, men det hjälper inte för reglerna säger att den hund som har nosen först över mållinjen vinner. Helt klart läcker att alla tre har nosen över mållinjen samtidigt.
 
Läs hela artikeln här

Lunch snask


Det lönar sig att jämföra priserna, och ibland kan man få lite extra rabatt
 

Efter förmiddagspromenaden får tjejerna alltid lunchsnask. På vardagarna får dom oftast en knäckemacka (sport) eller en morot men på helgerna ska man självklart lyxa till det så då får dom varsin Dentastix. Ska man köpa Dentastix så får man hålla lite koll på priset. När jag har tittat har det skiljt över 100 (!) kr för ett paket Dentastix, så det lönar sig att jämföra priser.


Dåliga magar

 
 
Idag skiner solen och det är någon minusgrad ute. Skönt! Det kom lite snö igår som frysit fast på isen så nu går det att gå på vägarna utan större problem. Tog med mig tjejerna och kameran och gick till grytet en sväng. Det var riktigt skönt att komma ut men springrarna var riktigt dåliga på att lyssna så det slutade med att Bea fick gå kopplad en stund. Jädrans hundar att inte kunna lyssna, dessutom var både Zelma och Bea dåliga i magen. 
 
Fler bilder från promenaden hittar ni i galleriet.

Benen fulla med spring


 
Det var två tjejer som var väldigt glada på dagens promenad. Hade tänkt gå till grytet, men grannkenneln hade hundarna ute så vi vände straxt för att inte utmana ödet och halka förbi. Det är riktigt halt ute och nu ska det bli kallare igen, det lär blir... hm... intressant.


En bra start på dagen


 
Bea var ute själv imorse och började plötsligt skälla. Vänta lite nu, Bea brukar aldrig skälla? Tar in henne och tittar ut på framsidan och ser en hjullastare som vänder vid vårat garage... han sandar våran väg!?! Vi har inte beställt någon sandning men det är så välkommet. Ni minns väl bilden igår på våran härliga isbana?  Idag kommer tjejerna och jag kunna hämta posten och gå en promenad. Vi tackar, vi tackar!


Ett ord och en bild är allt som behövs...


 
Ett ord och en liten bild är allt som behövs för att inse att dagens promenad blev i skogen. Ordet är: is. 
 
Våran väg har en tjock ishinna och är halare än hal. Typiskt! Jag och tjejerna hade verkligen behövt en långpromenad idag. Istället blev det en kort sväng i skogen. Att pulsa i blötsnö som räcker upp till knäna är tungt! Vi var inte ute länge, men både tjejerna och jag var helt slut när vi kom tillbaka.

En helg full av prövningar

 
I fredags fick J ett sånt där samtal som vi alla bävar för. Han jobbade och var i Norrtälje men hade bara turen till Hallsta kvar innan han slutade. Jag packad en väska med våra saker och en väska med tjejernas saker och så fort J kom hem satte vi oss i bilen och åkte till Dalarna. Flera timmar i helgen har spenderats på sjukhuset, många tankar och känslor har det varit och sent i fredags kväll när vi ätit och lugnet började lägga sig var vi nog alla helt slut.

 
Det var fullt i huset, vi var totalt 7 personer (varav 2 barn) + 3 hundar. Tjejerna har skött sig jättebra med tanke på att dom inte är så vana vid barn och den ena var "rädd" för hundar. Det har varit svårt att sova både för dom och för mig. Jag vaknar lätt av minsta ljud när jag inte sover hemma (tack vare jobbet) och tjejerna är inte vana vid alla ljud där uppe. Zelma chockade oss alla genom att äta upp all sin mat i fredags, hon brukar aldrig äta sin mat när vi är där uppe eftersom att hon vet att det bjuds på annat som är godare om man matvägrar lite. Igår var alla tre hundar rejält trötta. Zelma gick frivilligt och la sig trots att det var folk i rörelse. Springarna la sig under bordet och snarkade sött.

 

Igår såg allt mycket bättre ut och vi åkte hemåt igen. Vi kom hem straxt före åtta så vi hann precis med att se Solsidan. Efter en skön dusch somnade vi alla. Idag får tvättmaskinen jobba. Kläder ska tvättas och väskan ska packas om. Kommer ha en väska färdigpackad ifall det blir akut och vi behöver åka upp igen. Tjejerna ligger och snarkar högt  och jag väntar på att maskinen ska bli klar, sen  ska vi gå på en promenad.


SKKs rasstatistik för 2010

Igår publicerade SKK rasstatistiken för 2010. Efter 44 år petas schäfer ner från förstaplatsen som tas över av labradoren. Något väldigt tråkigt är att springern inte längre finns med på listan. Vad är det som händer med våran underbara ras?

1. Labrador retriever  
2. Schäfer  
3. Golden retriever  
4. Jämthund  
5. Cocker spaniel  
6. Chihuahua, korthårig  
7. Chihuahua, långhårig  
8. Rottweiler  
9. Cavalier king Charles spaniel  
10. Chinese crested dog  
11. Shetland sheepdog  
12. Jack Russell terrier  
13. Flat coated retriever  
14. Staffordshire bullterrier  
15. Dansk-svensk gårdshund  
16. Lagotto romagnolo  
17. Norsk älghund, grå = Gråhund  
18. Tax, strävhårig nomalstor  
19. Drever  
20. Siberian husky

Läs mer om 2010 års rasstatistik här (pdf fil)

Helt slut idag igen


 
Sista jobbpasset jobbat för den här gången och nu är det en veckas ledighet. Kan helt ärligt säga att jag gillar mitt jobbschema. En veckas ledighet med jämna mellanrum är helt okej :)
 
Idag somnade jag på soffan... igen. Även om jobbpasset var helt okej så var jag helt slut när jag kom hem, antar att det beror på att jag inte är helt frisk än. Har fortfarande ont i halsen :( Tjejerna är helt underbara och respekterar när jag är trött och behöver sova. När jag vaknar eller rör på mig så kommer en överlycklig Bea och överöser en med pussar och svansvift. 
 
Trots att jag sov några timmar på förmiddagen så har tjejerna fått en promenad. Tanken var att vi skulle gå till grytet men vi kom lite mer än halvvägs så vände vi igen. Jag är så trött i kroppen så jag orkade inte längre. Dessutom snöade det och att gå i blötsnö är tungt! Tjejerna skuttade på och verkade nöjda även om promenaden blev lite kortare. När vi kom hem fick dom sin lunchmacka och efter att ha busat lite så somnade dom sött alla tre ♥
 
Själv har jag tvättat och börjat städa undan julen i köket. Resten av julsakerna får vänta till imorgon.


Trött

Idag har det varit en lugn dag. Jobbade inatt och det var ett stökigt pass så när jag kom hem imorse och matat hundarna så somnade jag på soffan. Jag brukar inte sova på dagarna när jag bara jobbar två nätter, men jag var helt slut. Vaknade av att J ringde vid 12 tiden och när vi pratat klart såg jag att jag missat 3 samtal, undrar hur djupt jag sov som inte hört att det ringt. 
 
Tjejerna fick nöja sig med en promenad till postlådan idag för byvägen var tokhal igen. Förstår inte att det ska vara så svårt att sanda ordentligt så det går att gå. Ska köpa broddar när jag åker och handlar nästa gång, men det hjälper ju inte hundarna som halkar runt.
 

Dagens bilder



Det blev massor med bilder från dagens promenad och en del av dom hittar ni i galleriet. 
 

Det ska bli sol idag



Enligt dom som tror sig kunna det här med väder så ska det bli sol idag. Visserligen sa dom något om att det skulle blåsa rejält också, men jag valde att inte höra lika bra som jag hörde ordet sol. 
 
Nu ligger kamerabatteriet på laddning och jag håller tummarna att byvägen är sandad så den inte är glashal idag också. Tjejerna och jag riktar in oss på en promenad till grytet och förhoppningsvis kommer det massa bilder senare idag.

Plusgrader - regn - blötsnö


Mycket snö är det... och is i mitten :(
 
Ja, idag är det ett par plusgrader. All min älskade snö smälter sakta men säkert bort och blir hemsk is istället. Skulle gå till grytet med tjejerna men när jag kom till byvägen gav jag upp, polerad is är inte roligt att gå på, verken för hundarna eller mig. Den lilla stund vi var ute så regnade det. Hemska, hemska väder :( Kunde inet snön få ligga kvar?! Hatar is!
 

 
Gick hem igen och tog fram en spade för att skottade upp en gång till garaget. Det dånade till imorse och när jag tittade ut så hade all snö som låg på garaget rasat ner... framför dörren. Nu är det en fin gång fram till dörren så man kan komma in igen. 
 
Nu är det lunch sen blir det eventuellt en sväng till Uppsala. Är inte så jättesugen att åka bil nu när det är så halt...

Längtar lite


 
När man ser den här filmen så längtar i alla fall jag lite till sommar och bad.

I'm back!

 

 
Jag lever! Tack snälla för mail och inlägg i gästboken där ni frågat hur jag mår. Ni är för gulliga ♥ Idag har det äntligen varit lite fart på mig. Har varit i Hallsta en snabbis i lite ärenden, men när jag kom hem kom jag på att jag glömt en del saker. Typiskt. Jaja, det kommer fler chanser. 
 
Åkte med J in till Hallsta och så tog jag busen hem. När jag kom gående mot huset hörde jag att Tina skällde. Hon  brukar skälla när hon hör bilen eller om jag varit borta på natten så vaknar hon till vid 8-8.30 tiden för då vet hon att jag brukar komma hem. Men nu? Klockan var runt 13 på dagen. Gick upp på trappen och ser att det hänger en påse på dörrhandtaget. Det visar sig att en av våra gulliga grannar har varit här och lämnat en vacker Orkideé och ett kort där dom tackar J för hjälpen med plogningen. Dom har plogning av en annan, men han har åkt på semester(?) så när dom kom hem en dag så kom dom inte in på infarten på grund av en enorm snövall och att det vräkt ner snö hela dagen. J var ute och plogade våran väg och såg dom så han åkte dit och plogade upp deras infart.
 

J har även varit duktig och skottat av taket, lika bra att få det gjort när det var pudersnö istället för blötsnö. Själv har jag inte gjort så mycket den här veckan. En promenad till grytet blev det i onsdags vilket resulterade i hemska hostatacker så jag till slut kräktes. Idag mår jag bättre, har fortfarande ont i halsen, men febern och den värsta hostan är borta. Jag hoppas det känns ännu bättre imorgon och att jag orkar med några vändor till grytet i helgen, eller kanske en promenad någon annan stans? 
 
Vi får se vad helgen bjuder på. Ska i alla fall rycka upp mig med bloggningen, för sista dagarna har det varit lite väl tyst. 


RSS 2.0