Dagens fynd


 
Idag hade jag möte på jobbet och efteråt gick jag och handlade lite i väntan på att J skulle sluta. Gick ner i källaren på Ica i Hallstavik där dom har allt möjligt skoj. Tittade runt lite och hamnade till slut på barnavdelningen. En stor korg med reasaker tog snabbt min uppmärksamhet (någon kvinnlig egenskap). Rotade runt lite och det fanns allt och lite till men till slut såg jag den. Perfekt storlek och så läcker! Jag var tvungen att köpa den. Vad var det då jag hittade? Jo, ett ltet fodral som var passade perfekt som mobilfodral! Är den inte läcker? Kostar den dessutom bara 29 kr så anser i alla fall jag att det var ett fynd :)

Störningsljud och kommendering

 
Såg just att Jami börjat sälja en cd skiva med störningsljud och kommendering. Hur smart är inte det? En sån kommer att beställas när vi tar tag i lydnaden igen.
 

Bild och text lånad från Jami Hundsport.
 

 

CD Störningsträning Lydnad
CD som beskriver hur en tävling går till, från lottning till kommendering i momenten, allt i realtid. Störningar med skällande hundar, pipleksaker och applåder med hejarop förekommer på skivan.
Används med fördel på träning antingen genom att bara följa kommenderingarna eller som bakgrundsstörning. En del är utan skällande hundar etc. En del, för den lite mer rutinerade hunden, är med störningar med skällande hundar, pipleksaker och applåder med hejarop. Alltså, att ha med sig som ett hjälpmedel på träningsplan. CD-spelare är nödvändigt materiel.Utmärkt träning!
Skivan är framtagen av Mette Klavenes och Eva Liljeqvist.
 
Pris: 150 kr
Säljs hos Jami Hundsport

Plastbädd

När jag kom hem från jobbmötet idag tog jag med mig tjejerna och gick till bussen som husse körde. Han skulle köra till Norrtälje sen slutade han. Perfekt eftersom att vi behövde handla hundmat och en platsbädd. Tjejerna blev jätteglada när bussen stannade och vi klev på. Dom tycker om att åka buss och sköter sig himla bra. Zelma ledsnade som vanligt efter en stund och pep lite.
 
Väl i Norrtälje köpte vi hundmat och letade efter en plastbädd. Granngården hade en plastbädd för 200 kr, men den var för liten för tjejerna. En fick plats i den, men vart skulle dom andra sova? Letade vidare och till slut hittade vi en på MT's för 500 kr. Det blev en blå fast jag egentligen ville ha den svarta, men den saknade gummitassar och hade fula märken. 
 

 
När vi kom hem boade vi med en fäll och självklart Zelmas kudde. Gissa om vi blev förvånade när hon la sig i bädden och somnade! Trodde aldrig hon skulle godkänna den då hon oftast vill ligga mjukt. Nu har hon sovit i bädden några timmar och även Bea har gjort henne sällskap. Ska köpa en till platsbädd, men det blir nog den lilla från Granngården så även Tina har någonstans att sova. Till dess får den trasiga bian vara kvar. Det är "bara" ena sidan som är trasig... än så länge.


Jag lever...

... men när jag blev frisk så var det fullt upp på jobbet med långpass. Idag är min första lediga dag på "lediga veckan" och då är det givetvis ett jobbmöte inbokat. Jaja, mötet är bara två timmar, men det känns inte så lockande att gå ut när det är -25 ute. 
 
Zelma har blivit skendräktig och för alla er som följt oss vet vad det innebär. En bia har fått sätta livet till och nu ger jag upp. Har ingen lust att köpa nya bior så fort fröken är skendräktig och gräver sönder allt så nu ska det inhandlas en platsbädd eller något annat som inte går att gräva sönder. Jädrans hund! Tina har blivit extremt matfixerad sista dagarna och Bea är som vanligt sådär härligt flummig och glad. Den hunden gör en verkligen glad! 
 
Nej, nu är det dags att sätta fart här. Ska bättra mig med bloggandet, lovar! 
Hoppas ni alla får en underbar dag!

Parning nummer 1

Igår åkte vi till Grillby för att para Tina med Zimon. Det blev en lyckad parning och vi kommer för säkerhets skull åka dit och para en gång till. Sen väntar den lååånga väntan på att få reda på om det blivit några valpar. Kommer att göra ultraljud om ca 4 veckor.

Då var det dags igen



Jaha, så var det dags igen. Har legat nerbäddad igår och idag. Vaknade med sprängande huvudvärk igår morse och trots värktabletter så mådde jag inge bättre, snarare tvärt om. På eftermiddagen kom febern och näsan började ringa. Idag har febern kommit och gått, näsan rinner, sprängande huvudvärk och så är jag yr. Tjejerna tycker att det är tokigt tråkigt när matte ligger nerbäddad i soffan, men just nu orkar jag inte mycket. 

Håller tummarna att jag är piggare imorgon för jag har verken tid eller lust att vara sjuk.

Tiggare i Rom

 

 
I Rom finns det många människor som sitter och tigger pengar längst gatorna. Jag brukar inte ge tiggande människor pengar av den enkla anledningen att pengarna ofta(?) används till droger och alkohol. 
 
En man satt utanför en affär i Rom med sina två hundar och tiggde pengar. Vi gick förbi honom varje dag och näst sista dagen gick vi in i affären för att köpa läsk. Vi hittade en hylla med hund och kattmat och köpte med oss ett paket hundkex och en chokladkaka till mannen. 

Annars såg vi inte många hundar. Dom vi såg var småhundar som var utklädda med diverse kläder och ägdes av yngre kvinnor...

God morgon



Ny dag -  nya möjligheter. Zelma har somnat om i nattbian i köket efter en snabbkiss på baksidan, Bea ligger i bian i vardgsummet och Tina sitter brevid mig, småpratar och tigger kli. Snart är det dags för frukost och utanför fönstret är solen på väg upp. Erkännar att efter dagarna i Rom längtar jag efter våren. 
 
Nej, nu är det dags för lite frukost sen får vi se vad den här dagen bjuder på för äventyr.


En seg dag

Usch vad sega vi har varit idag... allihopa. J och jag har mest slöat i soffan, Bea har legat i sin fåtölj och Zelma och Tina i bian. Det enda vettiga som blivit gjort är en promenad och en maskin tvätt, ja och så dom vanliga hushållssysslorna. Vi är verkligen trötta allihopa och har unnat oss en mysdag. Bilderna från Rom har jag inte ens orkat ladda ner i datorn, så dom kommer en annan dag. 


 
Imorgon är vi förhoppningsvis lite mer aktiva. Planen är att vi ska åka och hämta hem "Gåsen" som varit borta längre än det var tänkt från början. Tror J saknat den en hel del ;) Jag hoppas vi hinner förbi Hööks en sväng på vägen dit och prova/undersöka/köpa varsitt täcke till tjejerna. Täckerna ser riktigt snygga ut på bilden och jag hoppas dom är det i verkligheten också. 

 

Alla vägar bär till Rom



... och det gjorde även våran. J och jag har spenderat tre underbara dagar i Rom. Strålande sol och ca 15 grader varmt. Men Rom bjöd inte bara på underbart väder utan massa kultur. Colosseum, Vatikanen, Sixtinska kapellet, Spanska trappan, Fontana di Trevi osv osv. Men framför allt bjöd Rom på ömma fötter. Oj vad vi har vandrat.
 
Imorgon ska det redigeras bilder och en del kommer nog upp på hemsidan.

RSS 2.0